Wednesday 12 September 2012

Patates Püreli Tas Kebabı Tarifi











Patates Püreli Tas Kebabı Tarifi






Malzemeler






500 gr kuşbaşı kuzu eti

2 adet kuru soğan

4 adet yeşil biber

2 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Karabiber

Tuz






Püre için:

4 orta boy patates

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1,5 çay bardağı ılık süt

Tuz






Hazırlanışı






Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun.

1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.

Etlerin pişmesine yakın yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin.

İri halde doğradığınız biberleri ekleyin. Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin.

Tuz ve karabiber ekleyin. Etler pişerken diğer taraftan püreyi hazırlayalım.

Kabuklarını soyup 3-4 parçaya böldüğünüz patatesleri haşlayalım.

Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezelim.

Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyin ve blendır ile iyice püre haline getirin.

Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım. Sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun..



Like this:




Be the first to like this.

No comments:

Post a Comment