Sunday 9 September 2012

2013 Tiritli Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Tiritli Köfte



MALZEMELER

1 Su Bardagi Nohut

1 Tatli Kasigi Tereyag

1 Tatli Kasigi Margarin

100 gr Kuzu Eti

1 Çorba Kasigi Salça

1 Adet Sogan


Hamur Için:

1 Çay Bardagi Ince Bulgur

50 gr Çok Çekilmis Kiyma

2 Adet Yumurta

5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz

Tuz, Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle bir gece önceden 1 su bardagi nohutu derin bir kaba

alip, islatin. Bir gece bu sekilde bekletin. Bol suda haslayin.1 tatli

kasigi tereyag ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yagda

karistirarak soteleyin.Yemeklik dogranmis sogan ve 1 çorba kasigi

salçayi ekleyin. Bir miktar su ilave edip kisik ateste iyice pisirin. Tuz

ve nohutlari da tencereye ilave edin. Tencereyi ocaktan alin.


Hamur için;1 çay bardagi ince bulgur ve kiymayi karistirin. Su ilave

edip, yogurun. Tuzunu ekleyin.Yogurmanin sonuna dogru hamura tek tek

yumurtalari kirin. Kiymayi tereyag ile tavaya alip, çevirerek kavurun. Içine

bir tutam tuz ve karabiber katin. Sogan ile margarini ayri tavada kavurun.

Daha sonra ikisini bir tavaya aktarip, beraberce kavurun. Içine, ikiye ya da

dörde bölünmüs cevizler ilave edin.Yagin donmasi için bekletin.

Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklügünde açin. Içini hazirlayip, donmaya

biraktiginiz et ile doldurun. Ayrica hazirladiginiz hamurun bir kismini nohut

seklinde yuvarlayip yemege eklemek için hazirlayin. Yemek pistikten sonra

nohut büyüklügünde hamurlar ve ceviz büyüklügündeki et ile doldurulan hamuru

yemege ekleyin. Sicak olarak servis yapin.

No comments:

Post a Comment