Wednesday 8 August 2012

Zengin Pilavı Tarifi













Zengin Pilavı


MALZEMELER  

1 çorba kasigi rendelenmis parmezan peyniri veya eski kasar

1 su bardagindan biraz fazla pirinç

2 çorba kasigi zeytinyagi

100 gr gravyer peyniri

1 adet dolmalik biber

50 gr taze fasulye

150 gr dana kiyma

60 gr mortadella

2 adet domates

2 adet patates

galeta unu

1 yumurta

sarimsak, maydanoz, karabiber, tuz

YAPILIŞI

Tuzlu suda pirinci haslayip süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyagi ilave

edin. Patatesleri yarim saat kadar haslayin, ilindiktan sonra soyun,

dograyip süzgeçten geçirip püre elde edin. Biberi ayiklayin ve seritler

halinde dograyin. Fasulyeleri yirmi dakika kadar hasladiktan sonra minik

minik dograyin. Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar seklinde

dogayin. Dana kiymayi, yumurtayi, kiyilmis mortadellayi, kiyilmis sarimsaklari

ve maydanozu, parmezan peyniri ya da eski kasar rendesini, tuz ve

karabiberi patates püresine katin. Bu karisimdan minik köfteler yapin.

Galeta ununa buladiktan sonra kizgin zeytinyaginda kizartin. Tüm malzemeleri

pirince katip karistirin. Arzu ederseniz, iyice yikanip dilimlenmis 2 adet mantari

da ilave ettikten sonra servis yapin.

No comments:

Post a Comment