Monday 13 August 2012

Dondurmalı Sadrazam Lokumu Tarifi

Dondurmalı Sadrazam Lokumu




Merhaba Sevgili Dostlar,






Sadrazam lokumu son dönemlerde bayılarak tükettiğimiz bir tatlı, ısırdığınızda ağzınızda dağılıp gittiği için adına lokum denmiş sanırım :) Normalde süte batırıp dinlendirilse de pandispanyanız benim ki gibi nemli ise hiç gerek kalmıyor.













Her zamanki gibi zor kısmı dağıtıp kırmadan rulo haline getirmekte… Bu nedenle de kekiniz fırından çıktıktan sonra mutlaka fırın eldiveni takarak rulo haline getirmelisiniz, kısa bir süre bekledikten sonra açıp soğumaya bırakmalısınız.






Ayrıca yağlı kağıdınızı da yağlamanızda fayda var yağlamadığınızda kağıda yapışabiliyor. Son olarak kek karışımınıda olabildiğince eşit dağıtın ki eşit pişsin.






Sararken ne yaparsanız yapın çatlama ya da kırılma olursa üzülmeyin. Hindistan cevizi tüm kusurları çaktırmadan örtmekte usta :)













Bu tarif harika bir bayram ikramı olur benden söylemesi…






Sevgiler…






Kek için:






3 adet yumurta

2 çay bardağı toz şeker

3 çay bardağı un

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao






Krema için:






1 bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya aroması

1 yemek margarin






Üzeri için :






Hindistan cevizi rendesi

Antep Fıstığı

1-2 su bardağı süt (Pandispanyayı hindistan cevizine bulamak için isteğe göre)






Sunum için Tabak başına 1 dilim Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma






Yapılışı:






1- Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.

2- Fırın tepsisine (büyük boy tepsi) yağlı kağıt serip (kağıdı yağlayın) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.

3- Pişirdiğiniz keki fırından çıkarttıktan 2-3 dakika sonra 1 kez rulo yapın ve açın. (Eldiven kullanın eliniz yanmasın) soğuttuğunuz kekten eşit dikdörtgen parçalar kesin.

4- Kestiğiniz parçaları yağlı kağıttan dikkatlice çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın.

5- Ruloyu hindistan cevizine bulayıp tabağa alın, üzerine biraz fıstık serpin. Lokumları Dondurma ile servis yapın.

alt="

No comments:

Post a Comment