Hazır taş kadayıf taze ve kurumamış olursa, tatlısı nefis olur. Kendine özel tadı ile birlikte, ekmek kadayıfını andırır hassas damaklarda. Hazır aldığınız taş kadayıfların kenarları sert olabilir. Bu durumda kenarlarını kesmeniz gerekir.
taş kadayıf tatlısı malzemesi
altı adet taş kadayıf
bir bardak ılık süt
iki yumurta
yarım bardak un
iki bardak toz şeker
üç bardak su
çeyrek limon
kızartma yağı
taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır
üç bardak su içine iki bardak şekeri katın kaynatın
ardından limonu sıkın ve şerbeti iki dakika kaynatın ocaktan alın
iki yumurtayı bir kap içerisinde çırpın
taş kadayıfları bir kap içerisine alın
üzerine bir bardak ılık süt dökün ve sütü çekmesini sağlayın
kızartma yağını ısıtın, süt içinden taş kadayıfları tek tek alın
ve önce una bulayın, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın
ardından kızgın yağ içinde kızartın
kızaran kadayıfları şerbet tenceresi içerisine alın
üzerine küçük bir tabak kapayın, tencere kapağını kapayın
tencereyi ocak üzerinde ağır ateşte 15 dakika süre ile kaynatın
ocağı söndürün, taş kadayıfları tencere içerisinde soğutun
ve üzerini ceviz içi, fıstık içi, kaymakla süsleyerek gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment