Friday 27 July 2012

taş kadayıf tatlısı






Hazır taş kadayıf taze ve kurumamış olursa, tatlısı nefis olur. Kendine özel tadı ile birlikte, ekmek kadayıfını andırır hassas damaklarda. Hazır aldığınız taş kadayıfların kenarları sert olabilir. Bu durumda kenarlarını kesmeniz gerekir.











taş kadayıf tatlısı malzemesi






altı adet taş kadayıf






bir bardak ılık süt






iki yumurta






yarım bardak un






iki bardak toz şeker






üç bardak su






çeyrek limon






kızartma yağı











taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır






üç bardak su içine iki bardak şekeri katın kaynatın






ardından limonu sıkın ve şerbeti iki dakika kaynatın ocaktan alın






iki yumurtayı bir kap içerisinde çırpın






taş kadayıfları bir kap içerisine alın






üzerine bir bardak ılık süt dökün ve sütü çekmesini sağlayın






kızartma yağını ısıtın, süt içinden taş kadayıfları tek tek alın






ve önce una bulayın, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın






ardından kızgın yağ içinde kızartın






kızaran kadayıfları şerbet tenceresi içerisine alın






üzerine küçük bir tabak kapayın, tencere kapağını kapayın






tencereyi ocak üzerinde ağır ateşte 15 dakika süre ile kaynatın






ocağı söndürün, taş kadayıfları tencere içerisinde soğutun






ve üzerini ceviz içi, fıstık içi, kaymakla süsleyerek gönlünüzce servis edin











afiyet bal şeker olsun

No comments:

Post a Comment