Sunday 15 July 2012

Abiye Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişinin toplumsal statüsü, toplumda üstlendiği rollere göre belirlenir. Kişinin sözleri ve vücut dilinin etkisi kadar, giyim kuşamı da beğenilerini, o anda içinde bulunduğu ruhsal durumu, karşısındakilere verdiği önemi ve değeri yansıtır. Günümüzde anne–babaların giyim konusunda temiz ve aşırıya kaçmayan biçimdeki giyim kuşamları, çevresine ve özellikle eşine ve çocuklarına olan saygısının bir göstergesi olarak düşünülebilir. Dikkat etmemiz gereken, giyimimizin karşımızdakini etkilediğini bilmek ve bu etkinin etrafımızla ve ailemizle aramızdaki iletişimin nasıl olacağını önceden ve bilinçli bir biçimde saptayabilmektir.

    İşte Size On İpucu

    Az satın al, çok öde Gardrobunuz çok zengin olmak zorunda değildir. Birkaç tane kaliteli ve işe yarar takım elbiseye sahip olmak, ucuzluktan alınmış giyemeyeceğiniz veya giymenizin uygun olmayacağı yüzlerce kıyafetten daha iyidir.

    Elbiselerinize karşı titiz olun

    Kaliteli kumaşlar uzun ömürlüdür; ama kaliteli kumaşlar bile iyi bakılmazlarsa kısa bir sürede eskir.

    Moda kompleksinden kurtulun

    Bugün fırtına gibi esen birçok moda rüzgarı en fazla üç ay dayanır. Oysa kıyafetinizi en azından birkaç yıl boyunca giymek istersiniz. Eğer moda dünyasında çalışmıyorsanız ya da ailenizden akıl sır ermeyecek kadar büyük bir miras size kalmadıysa moda giysiler giymekten kaçının.

    Güçlü görünme modasından kaçının

    Tüm paranızı görünüşe yatırmayın, sizin için önemli olan iyi, bakımlı, güzel ve kullanışlı giysiler giymektir.

    Kıyafetleri satın almadan önce

    deneyin

    Aldığınız kıyafetleri mutlaka kabinde deneyin. Üstünüze uyup uymadığını en iyi siz bilirsiniz. Satıcıların şirin sözlerine kanıp bir beden küçüğünü almayın. Size yakışıp yakışmadığı ve kullanılışı önemlidir. Model çok önemlidir. Boyunuza, ten renginize göre kıyafet seçmenizde fayda vardır. Eğer kısa boyluysanız, daha derli toplu ve ince gösteren modelleri seçmelisiniz. Uzun etekler sizi ince gösterecektir. Uzun boylu bayanlara kısa etek ve ceketler yakışmayacaktır.

    Rahat olun

    Hem iyi görünen, hem de içinde kendimizi iyi hissettiğimiz kıyafetler giymeliyiz. Öyleyse neden ayaklarımızı sıkan bir ayakkabı alalım? Küçük beden pantolon, yürümemize oturmamıza izin vermeyen dar ve kısa etekler, yüksek topukları yüzünden rahat yürüyemediğimiz ayakkabıları almayalım. Rahat kıyafetlerin ille de çuval gibi görünmesi gerekmiyor. İyi bir elbise bedeni size tam uyan bir elbisedir.

    Kıyafetlerin görünüşünü değiştirin

    Bir cekete yeni bir görünüm kazandırmak için düğmelerin değiştirilmesi en iyi yollardan biridir. Sade parıltısız düğmeler yerine, pirinç düğmeler takın, bakalım ceketin görünüşü ne ölçüde değişiyor? Yazın başka düğmeler deneyin, kendinizi yeni bir ceket almış gibi hissedeceksiniz.

    Pantolon veya eteğinizin daha iyi görünmesi için pahalı olmayan deri kemerler alarak kenarları uygun bir şekilde yeniden işleyin, bitirdiğinizde çok daha güzel görünecektir.

    İşe yakışır giyinin

    Bedeninize uymayan kıyafetler ne kadar pahalı olursa olsun çok ucuz görünürler. Bedeninize uyan bir kıyafet seçerken, sıkıca olan kıyafetler yerine hafif bir biçimde bol olanları tercih edin. Eğer içine girerken güçlük çekiyorsanız almayın; diyet düşlerini bir kenara bırakın. Mağazalar birçok başka işyeri gibi sadece iş peşindedir; tüm istekleri karşılamak için uğraşırlar. Eğer onlara ne istediğinizi söylemezseniz ne istediğinizi bilemezler.

Çantalar

    Seçtiğiniz kıyafetler hakkınızda bir şeyler anlatırken, seçtiğiniz çantalar da bas bas bağırırlar. Rastgele giyinmiş biri bile bir evrak çantasıyla işadamı havasını yakalarken, takım elbise giyen birisinin taşıdığı bir poşet ya da ağzına kadar dolu bir çanta bütün imajını mahvedebilir.

    Saç görünümü Formda görüntünüze çekidüzen veren en önemli etken saçlarınızdır. Her zaman saçlarınızın sizi tamamladığından ve son kullanma tarihinin geçmediğinden emin olun. Özellikle bayanlar vahşi, dağınık saç stilinden kaçınmalıdır.

No comments:

Post a Comment