Monday 9 July 2012

Karadeniz usulü sütlaç tarifi – KadincaPaylasim.com




Sütlaç tarifleri içinde en sevdiklerimden biri olan Karadeniz usulü sütlaç tarifi. Oktay usta sütlaç tariflerine bakarken bu tarifi buldum, hamsi köy sütlacı diye geçiyor. Kendimce pişirdiğim şekilde size de aktarmak istedim.

Gerekli malzemeler:

2 kilo süt

175 gram pirinç

50 gram nişasta

3 adet yumurtanın sadece sarısı

1 paket vanilya

Yarım kilo şeker

Pişirmek için ayrıca 1 kilo süt

Üzerini süslemek için bir miktar fındık













Karadeniz usulü sütlaç tarifi






 






Bir tencerenin içine 1 kilo süt ile pirinci koyup, pişirmeye başlayın. Başka bir tencerenin içine 2 kilo sütü koyup kaynatın ve içine şekeri de ilave edip eritin. Diğer tarafta pişen sütlü pirinci, şekerli süt tenceresinin içine boşaltın ve pişirmeye devam edin. Bu esnada nişasta, vanilya ve yumurta sarılarını ve bir miktar sütü bir kabın içinde çırparak, tencerenin içine katarak karıştırın. Bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın ve sütlaç kâselerine paylaştırın. Fırın tepsisinin içine bir miktar su koyun ve sütlaç kâselerini yerleştirin. 5 dakika ısıttığınız 250 derecelik fırına sütlaç tepsisini sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sütlaçları fırından çıkarıp, soğuyunca üzerinde kırılmış fındık serperek servis edin. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment